Tuesday, October 16, 2012

Pasar Karat, Shah Alam

Sampai skang aku tertanya-tanya, npe namanya pasar 'karat' eik? Karat tu bukan istilah untuk besi yg dh buruk ke? Huhuhu... Apa2 pun, aku bru je tau wujudnya pasar ni kat Shah Alam setelah sekian lamanya ia wujud.. Sighh~~ -.-"


Kebetulan, tetibe je aku teringin nk g pasar ni pas membe aku citer kat aku yg dia berniaga kt pasar ni. Tu yg aku tergerak hati nk g usha, nk tgk apa yg ada... Not bad la.. Cuma yg xtahan, sbb panas. Agak besar dan byk benda leh dpt kt situ... Dari makanan basah, kering, siap masak, pakaian, aksesori, barang2 second hand, bundle, dan macam2 lagi.


Kenapa la aku bru je tau tempat ni wujud.. Hahahaha... Maaf, agak ketinggalan disitu. Dan, aku bukannya penduduk Shah Alam, harap maklum. Aku xde la teringin nk beli apa2 pun, cuma dtg nk jmp membe aku n tgk mcm mne environment tmpt ni.



Biasa la, smbil jalan sambil snap gmbr. Lagipun, dh lme x main amik gambar2 mcm ni.. Bg sesapa yg lum penah pegi, try la g usha. Ok je tmpt ni. Beroperasi setiap Ahad, dari pg smp kul 2 ptg la lebih kurang... Tu je la nk kongsi... Aku dh xde idea nk mengarang ayat sejak 2 menjak ni... Adios....!!!


2 comments:

Fendy said...

terbaik...rajin gk pergi...

Syaiful Izwan said...

pasar karat? tak pernah dengar pun?
Kat seksyen mana ni?
Kalau hari ahad, pasar stadium shah alam je la yang femes