Wednesday, September 26, 2012

Teringin Beralih Arah

Yup... Sesekali tu, aku yakin, korang mesti terpikir nak buat something yg korang x pernah atau x biasa buat. Maklumlah, kalo buat rutin yg sama je hari2, kompem la bosan punya. Apa yg pasti, aku memang ada simpan hajat untuk beralih arah...

Arah mana yang aku nak tuju? Haaa.... Tu xleh nk citer skang. Cuma aku nk bg hint kt korang, yang aku nk cuba bidang baru sbg kerjaya. Anggap je la aku nk try buat 2 kerja dlm satu masa. Rasanya, korang boleh dh teka apa yang aku nk buat kan?

Bagi yg still x dpt lg, aku akan biarkan hidup korang diselubungi misteri. Hahahaha... Aku tau, risiko yg aku akan terima ni sgt besar. Tapi, mana ade kejayaan tanpa kegagalan kan? Lagipun x salah aku nk mencuba. Buat masa ni, aku nak perbanyakkan research dulu, agar aku ada info yang cukup untuk mulakan langkah baru nanti.


Angan2 je x guna kalo xde usaha. Jadi, aku akan cuba habis baik untuk realisasikan angan2 aku ni. Seronok aku tengok membe2 aku yang dah berjaya dalam bidang ni. Jadi, aku amik inisisatif untuk ceburkan diri aku juga. Start dengan kecil-kecilan x salah aku rasa. Xpayah nak terus buat yg gah, tapi nnti hasilnya x seberapa. Betul x?

Apa2 pun, aku mtk sgt kt korang agar doakan aku dapat apa yg aku angankan ni. Lagipun, ini salah satu perkara yang sangat digalakkan oleh junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w... Anggap je la aku nak tambah pendapatan dan juga amalkan sunnah baginda... :) Adios...!!!


3 comments:

shafiqabdshukor said...

good luck... selagi x cuba mana nak tau kan..

SCA said...

good luck ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Miss Fifi said...

best of luck,smoga berjaya.
insyaAllah.yang pnting,Allah redha :)