Friday, July 1, 2011

Penangan Ber-Blogging

Ada x sapa2 yang baca blog aku ni bukan blogger?? Kalo ada yang bukan blogger, anda sangat digalakkan untuk membaca entri ni sampaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilah habis... Muahahahahaha....


Pada sapa2 yang belum tau, aku x berapa sihat sebelum ni. Sila baca entri ni untuk tau keadaan aku. So, arini aku baru je masuk bekerja balik, walaupum bukanlah sepenuhnya sihat, tapi leh la g kerja. Lagipun duduk kt ofis je, bukan kene mengangkat batu bata bagai pun kan.. Jadi arini aku nak mem"balas dendam" sebab x dapat meng-update blog aku selama 2 hari..


Begitulah sifat seorang blogger, leh menggigil jari kalo x dapat mengetuk papan kekunci ni, untuk update blog masing2. Mungkin, ada yang pelik, apa yang best sangat ber-blogging ni..?? Huhuhu... Aku sebagai seorang blogger pun xdpt nak bg jawapan. Sebab kitorang xleh nak gmbrkan dengan kata2 bagaimana best nye bila kita ber-blogging. Kalo korang yg xde blog ni nak tau perasaan blogger2 yg ada, korang try la main blog.

Yang ada blog, sudah tentu ada FB, tapi yang ada FB, lum tentu ada blog. Kenapa..?? Tu lah salah satu medium untuk kitorang promote blog masing2. Mcm mne best nye korang ber-FB, mcm tu gak la blogger. Aku bukanlah nak ajak bodoh je kt korang, tapi aku nak PROVOKE korang sume yg xde blog ni, supaya start main blog gak. Bila korang dah addicted, barulah korang tau persaannya. Mcm2 yg korang leh dapat dri ber-blogging. Info, tips, tutorial, nasihat dan mcm2 lagi ada... Adios...!!!


p/s: blogger adalah satu komuniti yg kuat

11 comments:

HeziqaMushadadLee said...

aku pun dah addict ni..^^

Nur Fajariah said...

btl..lama2 blogging,cam best plak..sebab dpt knl ramai orang...=)

cikmima said...

yer betul tu....sampai tido pun pikir ape nk post entry yg best n bg orng minat nk baca...hehehehe

~Jue Aziz~ said...

sangat2 addicted... sampai bf pn pening da awek dye asyik ngn blog..saya setuju

Eazy Izzuddin said...

dulu addict..
lepas tu tak..
lepas tu addict balik..
xD

::FAIZ FARISH:: said...

buat blog blh dpt kwn ramai

Alya Esprézzo said...

yuhuuuuuuu..terjah sini dari blog ujang!! haii selamat berkenalan :)

www.alyaesprezzo.com

izfanora said...

nie mesti kekeringan idea.. hihi.. leh plak spontan je yer..

~Kirin Selama Perak~ said...

sokong .!
kalau sehari tak update satu entri rasa macam kurang something,
:p

Dim Benihana said...

kekeke betul2..
penangan blog ni lg hebat dari sangkaan..

[k]o{q}i[n] said...

sori, xreply komen2 kalian sume.. byk mslh skang ni... papepun, tq sbb sudi komen sini..