Thursday, June 9, 2011

Working VS Blogging

Arghh...!!! Nape sebenarnye ni..?? Apakah yang berlaku..?? Kenapa wujudnya persoalan sebegini..?? Adakah aku ingin berhenti kje sebab blog..?? Atau berenti blog sebab keje..?? Tolong aku...!! Konpius..!!



Muahahaha... Sebenarnye xde pape sangat pun. Xde maknenye aku nak berenti kje semata-mata nak ber-blogging, atau berenti ber-blogging sebab kerja. Sebab bagi aku itu adalah 2 benda yang berbeza. Blog adalah xtvt masa lapang aku disamping aku berkongsi pendapat dan idea aku dengan korang sume. Keje adalah wajib untuk aku menyara hidup aku sendiri.. Muahahaha...

Tapi kita sume perlu tahu untuk membahagikan masa antara keje ngan blog. Jangan sampai sibuk ber-blogging sehingga merosakkan prestasi keje kita. Benda2 mcm ni perlu dielakkan supaya orang tidak memandang rendah kepada blogger sume. Jadikan blog sebagai hobi yang bermanfaat kepada kita, mahupun sesiapa yang membaca blog kita. Jadi, pengurusan masa perlulah betul agar semua yang patut kita lakukan terlaksana. Adios...!!!

p/s: jgn sentiasa memberikan alasan yang tidak sepatutnya

10 comments:

pena rozie said...

Blog mase keje hanyer merehatkan minda jer. Nak layan ok abis mase opis la.

Encik Suami said...

Disebabkan itu lah abg kdg2 tak update blog.sbb keje byk.tak sempat.
masa yg ada pun time rehat la.masa tue lah nak makan, bw,pesbuk dll.

Tapi..abg pentingkan keje dulu.Blog tue kemudian lah.sbb..kang sibuk blogging, keje plak tak siap kan?

fierapirot said...

yup! betul tu....kena pandai bahagikan mase antare blog dengan keja..=)

fierapirot said...

yup! betul tu....kena pandai bahagikan mase antare blog dengan keja..=)

[k]o{q}i[n] said...

@PR: yupp..kinda agree

@ES: owh...patutlah x slalu update entri... ok la tu, kje dulu, bru blog..

@fierapirot: xperlu kot nak komen byk2.. huhu

HeziqaMushadadLee said...

haha..aku ikut nasihat kaw bile aku masuk U nanti..sekarang tgh syok blogging,takyah pk ape..

~Kirin Selama Perak~ said...

utamakan yg lebih penting dulu
:)

[k]o{q}i[n] said...

@Heziqa: elok la tu.. duk je la umh tu..

@KSP: baik abg long..!!!

Farierahasanz said...

<-- salu taa updet blog jugak sebab sebok keje . .

kne pandai laa naa bahagi kan masa n kerja tue . . b'blog bile2 pun boley , keje kne laa ikot bos kan.?? hehehee

::FAIZ FARISH:: said...

blog klu free la....