Friday, June 17, 2011

[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

kalo nak join, klik je banner ni

Kali ni aku diinvite oleh penganjur contest ni. Memandangkan aku pun xberapa ada keje nak buat sangat, aku join la dalam kategori 3 di mana aku nk share percutian aku sekeluarga ke Tanah Tinggi Cameron. Bertarih 03 Februari 2011 aritu, masa raya cina. Memang best, ye la, dh lama x g holiday. Masa g sne, keadaan kt situ sejuk je, nyaman.. Nasib baik x sesak. Kalo x, mesti tensen. huhu... K la, aku mls nk ckp banyak, let's the pics talk the story. Enjoy it..!!


Di strawberry plantation - Nasib 'kureng' baik sebab pegi dh petang. Strawberi banyak dh kena petik

Di cactus valley - banyak2 jenis kaktus dan pokok2 bunga kat sini

Di Cameron Bharat - Layan teh di waktu petang lepas penat merayap

Sori la eik kalo pix 'kureng', aku ni x pandai sgt edit gmbr. Aku saje bubuh byk2 mcm tu, sbb kalo nk upload sekeping2, letih la aku..huhu.. Tapi mmg betul la, best sungguh g situ. Bukannya x penah pegi, tpi dh lama x pegi. Sesekali g rileks2 mcm ni best gak. Bosan ari2 duk tengok bangunan je kt kl ni.. Nasib baik kitorang g cepat, sebab masa balik tu, jem teruk kt atas. Kereta bersusun, sbb nk naik Cameron.. Kitorang just tengok je la muka2 driver yg tensen..huhu..

Kat sini gak aku nk share ngan korang pix yang aku amik. Real punya, xde edit2 k. Maklumlah, cita2 asal nak jadi photographer, tp x kesampaian..huhu.. So, blaja la sendiri mcm mne nk tgkp gmbr yang bagus...








So, mcm mne?? Ok x pix yang aku amik..?? Aku saje je tangkap gambar2 nature sepanjang perjalanan aku pergi ngan blik. Sometimes, this kind of pictures can please me. Give me calmness and harmony. Tul x aku ckp?? Huhu... Kt bwh ni lak pic aku je..huhu.. Xnk kongsi2.. Ahakzz.. K la, ni je la yg aku share ngan korang pasal trip keluarga aku ke Cameron Highland. Jumpa lagi eik.. Adios..!!

Aku...sepanjang di Cameron Highland


JOM JOIN SEGMEN "AKU BEST"

10 comments:

khairul akmal azman said...

ok la 2..
teruskan mendalami photgrapher
zaman skunk muke biase2 pun le jd model..
asal ade teknik tangkap pic yg menarik...

aslann said...

kacaknyeee..kim salam kt lelaki gambar last skali tu eh...

[k]o{q}i[n] said...

@KAA: huhuhu...tq2..

@aslann: sidekick nak..??

HeziqaMushadadLee said...

pergh!air terjun lata kijang!rinduu nak gi sane ngan membe!rinduu sangat!

Ana Farhana said...

bungaaa .. :)

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

pRiNCe said...

thnx ye sebb join..:)

~Kirin Selama Perak~ said...

nice !
gudluck bro...

[k]o{q}i[n] said...

@Heziqa: g la...

@FF: tq

@Prince: welcome...(",)

@KSP: thanks kawan...

alif ismail said...

salam...

wow...nice memory...

share memory alif lak...

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/melaka.html