Friday, March 25, 2011

contest seunik namaku


Contest lagi..?? X habis2..huhu.. biarlah, aku ngah bosan. Blogwalking, alih2 jmp lagi contest. Kali ni, contest anjuran blogger aweks ni. Aku tertarik sbb sebenarnya ramai gak yang pelik ngan nama aku ni. Diorang duk sibuk je tanye mksd la, mne dpt la.. Ha..ni aku story...

muhammad ezry a.k.a koqin karemo

Hmm..korang nak aku start ngan nama yang mane dulu..?? Name betul ke, nama tipu..?? Ahakzz.. Aku start ngan nama betul aku la.

Muhammad Ezry Bin Jaafar (MuEz Ja)
  • Inilah nama yang diberi oleh kedua orang tua aku kt aku.
  • Muhammad tu, mcm biasalah, nama sempena junjungan nabi kita, Muhammad s.a.w.
  • Yang Ezry tu, aku pun sebenarnya x sure..ahakzz. Sebab aku try search, disamping bertanyakan kepada mereka yang pandai bahasa arab, tapi sume xtau.
  • Tapi, kalo nak diikutkan, Ezry tu olahan atau convertion dari nama Azri.
  • Azri bermaksud kekuatanku/penyokongku.
  • Ibu ngan ayah aku pun xtau pe mksud nama aku.. (sengal)..huhu..
  • Yang penting, nama aku tu amat jarang digunakan..
  • Membe2 yang dh berkurun x jmp pun, still leh ingat nama aku.
Koqin Karemo (Koqin)
  • Bahasa German
  • Maksud sebenar aku xberapa nak pasti..huhu
  • Diambil dari sebuah novel
  • Kisah hidup watak yang bernama Koqin Karemo dlm novel tu, lebih kurang ngan kisah perjalanan hidup aku.
  • Yang pasti, watak itu digambarkan memiliki rupa yang menarik, so, korang tgk je la aku..ahakzz.. Aku kan menarik..
Masa untuk tag membe2 yang aku nak tau sgt mksud nama diorang

1 comment:

zie said...

salam..hai koqin! thanks tau join contest zie. gud luck Ok!