Monday, June 4, 2012

Berangan...

Sebenarnya aku nk wat entri lain, tp mcm xde idea nk karang ayat yg berbunga-bunga dan membodek. Entri pasal apa? Haaa... Entri nk masuk satu kontes tu. Tapi mcm xde mood lagi nk wat. So, kalo xde pape, esk la aku publish. Sbb aku nk cuba karang dgn sebaik mungkin. Hadiah baek beb...!!!

Eh jap...!!! Bukan, bukan... Berangan yg aku mksudkn kat sini bukan buah berangan k.. Tapi berangan a.k.a verangan a.k.a daydream atau yg seumpama dgnnya... Xde la, mmg la kalo nk diikutkan, manusia ni mmg selalu je berangan. Nak jadi itu la, nk jd ini la, nk g situ la, nk dapat itu ini la.. Mcm2 yg kita selalu angankan. Xpe, itu sesuatu yg baik kerana membuat otak kita berimaginasi. Lagipun, bukannya kena byr pun kalo nk berangan... huhuhuhu.. :p


Aku senanye nk citer yg aku tetibe terberangan nk g bercuti. Hurmm... Kalo leh kt tempat yg terpencil, cantik dan ada adventure... Sbb aku mmg suka kalo ada xtvt yg lasak2 ni. Mcm hiking ke, jungle trekking ke... Peberet aku tu... Kan best kalo tempat yg mcm dlm citer Journey To The Mysterious Island tu betul2 ada... Siyes aku xsited nk g...


Tapi nk wat mcm mne, tmpt tu mgkin la wujud, tp lebah2 besar atau binatang2 yg pelik tu, mne la mungkin ada. Untuk yg real nye, aku mmg  nk cari tempat yg sesuai utk g bercuti. Bile tu pun aku xtau lagi, sbb jadual yg sgt padat skang ni. Tapi kalo leh, aku nk habeskan round2 dlm Malaysia dulu. Sebab Sabah ngn Sarawak aku lum penah g lagi. Semenanjung aku dh setelkan dh ronda. Hurmm....

antara tempat yg aku sgt hajati utk pergi
Papepun, aku seronok tgk membe2 yg update status2 mereka yg menunjukkan mereka ke merata tempat untuk bercuti. Aku doakan korang selamat walau ke mana je yg korang g k. Moga segala pengalaman yg ditempuh, boleh mengajar kita erti kehidupan sebenar yg lebih hakiki. Akhir kata, saya tamatkan penulisan kali ni dgn wabillahi taufik walhidayah, assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.. Adios...!!!

p/s : jgn lupa ole2 k bg mereka yg g melancong tu