Thursday, March 8, 2012

Amarin : Heavenly Thai Cuisine

Do you guys know what is Amarin? Maybe some of you noticed about Amarin and been there as well before. Yg penting kali ni tetibe aku gigih nk speaking bagai ni pehal..?? Hahahaha... Saje je, nk asah bakat yg ada. "Sometimes I speak English, but sometimes broken"... :p Apakah Amarin ni? Jom layan...


Nape mcm ade cacat je kt gmbr atas ni? Hahaha.. Jgn ditanye. Tu la sinaran lampu yg menerangi meja tampat aku duduk. Dan gmbr kt atas ni adelah kad menu yg aku tgkp sndiri. Hahaha.. Sbb tu mcm ade kecacatan tu.  Bertempat di Amarin Restaurant, 2nd Floor, Center Court Mid Valley Megamall, me and my sisters as well my abg ipar dan ank buah aku, bersama-sama melenggang kangkung menuju ke sana utk menikmati mkn mlm. Uikksss....

I'm not going to talk about the price, just wanna share about the food. Seriously, really pleasing and worth it to pay for. Nampak tak..?? Hahahaha... Nk pandai speaking, g mkn kt sne.. Otomatik leh speaking mcm aku gak. Aishh... Kitorang xde la mkn besar sgt, amik mne yg patut je. Even x byk, tp sgt mengenyangkan. Mne x nye, nasi dh la guna beras wangi... Aiyooo....



Table setting dia pun simple je...
Ni la lauk yg kitorang order... huhuhu
Lychee Watermelon

Sje je aku edit gmbr tu mcm tu. Xmo kasi besar2 sgt, takut meleleh2 air liur korang :p Jujurnye, aku x mkn ikan. Tapi kt sini, aku leh bantai mkn ikan tu.. Aishh... Xde la byk, tp at least aku rse gak la. Xde hanyir lgsung... Siyes sedap.. Chicken in Pandan Leaves tu pun sedap. Lembut je isi ayam dia... Jd, pada sesapa yg nak open table, leh la ajak aku skali eik... Huhuhuhu... X reti la aku nk citer pjg2, dh la... Tunggu entri pas ni k, aku nk kongsi ngn korang resepi yg aku wat sendiri... :p Lama dh x memasak... Hahahah... Adios..!!!

6 comments:

Fakhrul Haiyin said...

nmpak sedap jak aku tgk. hehe. btw, msti mahal gilabapak kn. :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

TQ review...memula ingat cite antu ke hape...skali mkn mkn mknwoookk!!!!

Akulah Pak Lan said...

Kalu mood food hunting aku ON aku tak peduli pasal harga

[k]o{q}i[n] said...

@Fakhrul Haiyin : sedikit mahal la.. but then worthable ngn apa yg korang mkn.. :)

[k]o{q}i[n] said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A): uikss... citer hantu?? huhuhuhu.. mkn la yob

[k]o{q}i[n] said...

@Akulah Pak Lan: betul2.. kalo berkira, x merasa la... kempunan :p