Tuesday, January 24, 2012

Happy Birthday To My Lovely Mother

Wahh... Rsenye berderet-deret besday org eik... Xpela, aku nk ucapkan epi besday pada sume yg baru, sedang atau akan menyambut hari lahir korang eik.. Moga sihat dan ceria2 selalu k... Tapi kali ni, aku nk citer pasal sambutan besday utk Bonda tersayang...!!! Layan...

Tanggal 12 tgh mlm, 23 Januari 2012 bersamaan dengan hari Isnin aritu, aku dan sume ahli keluarga yg lain menyambut besday Bonda kitorang yg ke-53. Waaa.... Sambut secara kecil-kecilan, tp meriah. Mana x nye, igt senang ke nk kumpul satu family mcm ni.. Huhuhhu... Kitorang xde la wat mkn besar pun, walaupun sama waktu dgn Tahun Baru Cina.. Kitorang just wat BBQ, potong kek, mabuk2 sket, err.... Xde la. Ape ke gile nk mabuk2.. Huhuhuhu...




Start ngan BBQ, aku la yg gagah meng-BBQ kan sume bahan2 mknn yg ada... Ada ayam, ada kambing, ada ikan, ada hot dog, ada koktel, jagung.. Ishh... mcm2 la. Xnk la sebut sume, pasni kompem ada yg mtk.. Siap telan liur lagik... Hahahhaha... Tepat kul 12, mula la acara sbnr.. Tiup lilin kek, potong kek, main suap2... Tapi ayah aku je yg suap ibu aku... Yg lain duk tangkap gambar je.. Glamer ko Gayah..!!! huhuhuhu... Sori la, beli kek biasa je. Igt nk beli kek kt Secret Recipe. Masuk je kedai tu, tgk kat cold cabinet yg letak kek tu, ada satu je whole cake. Lain sume dh abes.. Cett.. Potong stim betul la... Last2 beli je kek kt kedai biasa... Hurmm.... *save bajet* huhuhuhu





Then, biasa la.. Kalo dh nmenye besday, kompem la ada kasi2 adiah ni...  Along aku dan keluarga bg ibu kasut.. Tapi lupa nk tgkap gmbrnye... Angah aku dan keluarga kasi ibu luggage.. Sebab aritu dia ada ckp teringin nk ada luggage.. Senang nk g jln2.. Cett... mentang2 la dh g obersi.. Ank2 dia x g lagi obersi... Xpe, nnti abg g Bandung, pjm eik luggage ibu tu.. Huhuhuhu... Adik aku kasi ibu wallet... Then aku, xtau nk bg ape, aku kasi la set perfume, body mist ngan lotion. Body Shop je... Tu je yg mampu wat masa ni.. Bajet kurang.. Huhuhuhu...





Jadi kesimpulannya, majlis ini berjalan dengan lancar dan jayanya... X lme pas kasik2 adiah tu, mak angkat aku dtg la ngan konco2 nye bg meramaikan lagi majlis. Meriah u'olls... Memang licin sume hasil2 bakaran aku mlm tu... Eh...ade ke istilah 'bakaran'? Ke 'panggangan'? Ah.. Lantakla.. Sukati aku la nk buat istilah ape pun. Yg penting aku sihat sejahtera... Muahahahaha... K la, ni bru je smp KL, terus hapdet blog. Gigih kan..?? Sila puji... Mata pun dh ngntuk, bdn pun dh penat, aku nk beradu dulu k... Adios...!!! 

Aku ngan BFF aku.. Baru balik bertunang, terus ke rumah aku..

HAPPY 53rd BIRTHDAY ANNIVERSARY TO MY LOVELY MUM !!!


6 comments:

Sunah Sakura said...

sweet! untung ibu kamu...muka kamu ikut muka ibu kan...

[k]o{q}i[n] said...

hehehe..ntah la kak.. tp rmai yg ckp mcm tu. kire betul la kot.. :p

si ngokngek said...

untunglar..
siap ada BBQ,rawrr happy birthday mak koqin

Si GaJus!!!= said...

hepi belated besday untuk mak demo... :)

[k]o{q}i[n] said...

@si ngokngek: ala...biasa2 je...

[k]o{q}i[n] said...

@Si GaJus!!!=: mekasih... :p