Saturday, September 17, 2011

Susah Memahami Jiwa Orang

Ok sume... Now we are back to emo zone. Byknye la citer aku eik pasal emo2 ni.. Huhuhu... Tu biasa la.. Bile tiba time emo aku, mmg amik masa yg agk lme la nk abes.. Kalo wat drama, cukup la 28 episod.. huhuhu... Lame x..?? Muahahahaha...

Memang susah eik nk paham jiwa org..?? Aku pun pelik la. Walaupun aku dh kenal mcm2 org, tp still belum mampu nk fahami keseluruhan jiwa seseorang. Mungkin tulah kelebihan jiwa manusia. Hanya Allah je yg mengerti 100% apa yg terbuku dihati & jiwa manusia. Sebagai seorang manusia biasa, aku mmg x berupaya utk menerokai sepenuh jiwa org lain.

Tapi, apa yg sentiasa bermain dlm minda aku ialah, nape eik kita je kne cuba utk paham org lain...?? Nape x org  lain pun cuba utk paham kita..?? Kdg2 tu, kita dh cuba yg terbaik utk seseorang, tapi setiap apa yg kita wat tu, langsung x dihargai. Bukan balasan yg diminta, tp penghargaan dan peringatan je.


Hurmm...xpe la. kita mmg xleh nk pakse org lain utk paham kita. Kita cume wat je apa yg kita rasa betul dan mampu. Bg aku, selagi aku mampu utk memahami org, aku akan wat. Tapi kalo dh lebih2 sgt, bo layan... Aku pun kne gak pk pasal diri aku. Kalo aku sorang je duk sibuk menjaga hubungan dan hati org lain, spe yg nk jge ati aku. Daripada aku yg terluka, tp org lain x rse pape, baik xyah.. Fuhhh...lega skit.. Huhuhu.. K la, dh puas bebel. Skang dh ngntuk.. Okbai.. Adios...!!!

6 comments:

Razil Tahir said...

baiknya hati nak memahami org lain!
Certain people tue tak kisah pun...
Lantak depa la...
Hm...
It's a very nice of you... :)

jaya jr said...

manusia ni rambut sama hitam..tp hati laen2....huhu

::FAIZ FARISH:: said...

kita memang kadang kala terpaksa memahami org lain, tp agak susah mereka memahami kita

teha said...

biase laa.. tiap manusia laen2 :)

Taufiq Tiramisu said...

aku jangan nak kata susah nak paham org. diri aku pun aku tak paham. hahahahha

New Entry : Tak Payah Jadi Blogger Kalau Kerja Asyik Nak Menipu Je

Eazy Izzuddin said...

kdg2 perlu juga paham perasaan orang lain..
baru perasaan kita.. kot..hehe..
tapi harus utamakan diri kita dahulu..
xD

New Hottest Entry =) :Contest Annouced! Mak Aih ! Contest Blog Eazy Izzuddin?!