Thursday, September 8, 2011

Salah Ke Aku Menunjukkan Emosi Aku?

Hai... Sihat..?? Aku sihat, cume emosi skit terganggu. Ntah la, mcm2 hal berlaku. Letih dh pale otak aku ni berpusing mencari idea utk menyetelkan masalah2 tersebut. Maaf ye kt korang sume sbb aku agak beremosi, termasuklah dlm penulisan kat blog tercinta ni... Ni je la tmpat yg mampu utk aku luahkan segalanya.


Aku xtau nape..?? Aku jugak xtau mcm mne..?? Hurmmm...nk menaip ni pun, pale otak bercelaru. Sori kalo ayat agak berterabur. Cuma satu je dlm pale otak aku ni yg kerap menjelma, "nape perlu biarkan ianya berlarutan...??" Memang aku x nafikan yg kdg2, bg sesetengah org mmg susah utk menzahirkan rasa mereka kepada org lain. Aku pun kdg2 mcm tu gak.

Kadang2 susah utk mengucapkan kalimah terima kasih, aku minta maaf, aku maafkan ko, aku sayang ko, dan mcm2 lagi. Sebab bg aku, kdg2 sesetengah org zahirkan sume tu dlm bentuk perbuatan. Aku xdela mengharapkan sesapa pun disekeliling aku berbuat demikian. Tapi kadang2 aku nak gak rasa dihargai. Aku nak gak rasa mcm mne kne pujuk. Aku nak gak rasa mcm mne diberi perhatian...


Hurmm...xpe la. Aku hanya insan biasa. Aku cuba utk menjadi yg terbaik utk setiap yg berada dekat ngn aku. aku x mengharapkan apa2 balasan, cuma ingin dihormati dan dihargai. Jgnlah wat aku mcm org yg langsung xde perasaan. Andai ada yg terasa, beringatlah. Aku hanya menyampaikan apa yg aku rasa. Jika kita berperasaan, fikirkan lah tentang hati org lain gak. Agar setiap perhubungan akan terus kekal dan mekar sehingga bila2... Aku sayang sume kawan2 aku, lebih2 lagi sume yg rapat ngan aku.. Adios...!!!

8 comments:

| RoziAhmad | said...

kadang beremosi itu bagus juga untuk merangsang otak kita. :)

Nour Akmal said...

xpe..luahkan apa yg ptt..

[k]o{q}i[n] said...

@RoziAhmad: owh...

[k]o{q}i[n] said...

@Nour Akmal: hurmmm...

sYafIk-wAy said...

jom solat !

[k]o{q}i[n] said...

@sYafIk-wAy: huhuhu...jom2..

eqbalzack said...

salam mr koqin,
thanks singgah blog abg eq. nnt kalau free boleh join GA abg eq ok...TQ

[k]o{q}i[n] said...

@eqbalzack: Omaigadd...abg eq singgah blog aku la.. insyaallah abg eq, nnti sya join k...