Thursday, September 8, 2011

6% Cukai Untuk Tambah Nilai Prabayar

Makin kecoh rasanya pasal bnda ni kt blog2 dan juga twitter. Aku pun x sure nape diorang nk naikkan cukai. X cukup2 lagi ke duit rakyat yg diorang dh amik. Payah la kalo mcm ni. Sume bnda nak naik. Korang tau x pasal bnda ni...???


Apa la nasib rakyat Malaysia ni. Sering aje diperkotak katikkan. Satu2 bnda nak naik. Gaji mcm tu gak. Yg bekerja ngeluh, pe tah lagi yg student. Dh la bnda ni dh jadi slh satu keperluan masa kini. Diorang ni mcm x pikir je susah senang rakyat. Jgn tanye la nape Malaysia akan jadi negara miskin walaupun pembangunan giat dijalankan. 6% tu bukannya sikit. Adehh...


Ntah la, aku x phm la ngan negara aku skang ni. Mcm2 hal. Korang sume nilai la sendiri. Kalo nak tgk blog membe2 aku yg wat entri pasal bnda ni, aku bg link kt korang. klik je sini & sini. Adios...!!!

p/s: agak2nya praktikal lagi x kalo kita sume pakai surat utk berhubung..??


6 comments:

akmalhilmi said...

ape pun tak bole
adoiadoiadoi
berguna tu walaupun sikit
aiyakkk

[k]o{q}i[n] said...

tau xpe...ntah pape ntah

Mrs. Amad said...

M'sia mmg camtu..brg keperluan mmg akan naik harga.tp gaji cmtu gak kan..ckp lebeh2 kang kene saman lak..rase nk nyanyi lagu 1Malaysia la,la ni jgk!!

[k]o{q}i[n] said...

ahakz...jom ikut p duk australia...

::FAIZ FARISH:: said...

no komen... sbb nanti... faham sendiri la

EmanTheHalia said...

hurm mencik mak~ =(