Tuesday, September 6, 2011

RM30 - Dari Taiping ke KL

Hai sume...rindunye nak update entri kt blog ni. Dah hapak sgt dah blog ni... Almaklumlah, raya. Kje cuti, so, sume cuti skali... Termasuklah blogging.. Muahaahahaha.... Mcm mne sambutan raya korang lak? Mesti meriahkan... Aku biasa2 je. Langsung xde dpt duit atau pun kad raya.. Siankan... Huhuhuhu...

Sebenarnya, aku nak kongsi skit pengalaman aku semalam. Mungkin ada yg xtau yg aku tahun ni g beraya kat Perak. Umah sapa aku g..?? Aku g umah dia, dia, & dia. Saje je g umh diorang, lagipun mmg aku nak g sgt Perak. Dah hampir 6 tahun aku x g. Nak jumpa skali membe2 sekolah dulu. Alhamdulillah, dpt gak jmp diorang, walaupun x sume ada.



Tapi yg aku nak share adalah berkenaan perjalanan balik aku semalam, dari Taiping ke KL. Rasanya sume dh sedia maklum betapa jauhnya Taiping ke KL, ye x..?? Tapi aku x keseorangan, sbb aku ditemani dia ni dan 2 org lagi membe dia, Faiz & Azim, tapi kami berlainan kereta. Jadi kami bergerak 2 keta dari Taiping. Dengan hanya mengisi minyak keta sebanyak RM30, aku selamat sampai di KL.


Hurmm...pelik ke? Ntah la, bg aku agak pelik skit. Skit je la, xde la banyak sgt terkejutnya... Huhuhu... Itupun, ada lebih lagi minyaknya ni. Alhamdulillah, aku bersyukur gila sbb keta yg aku guna ni x kuat minyak. Dapat la save skit. Tambah2 lagi byk dh spend utk raya aritu.. K la, nk sambung wat kje. Lama cuti, rse mls je nk kje.. Adehh... Bosan.. K, Adios...!!!


10 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

nice pic

BRO_MONDAY said...

koqin : salam lebaran geng!!! giler lah, RM30 je? banyak jimat wooo....kete apa yu pakai?

[k]o{q}i[n] said...

@Faiz Farish: ihsan pakcik google..huhuhu

[k]o{q}i[n] said...

@Bro Monday: kete kecik je...huhuhu

budaklaki said...

huh tak pelik la...
aku ulang alik melaka shah alam 20 ringgit lepas

Muhammadnuraizuddin said...

kreta aku rm 50 tau smlm.. cait!

[k]o{q}i[n] said...

@budaklaki: kire ok la tu... byk pit stop lagi..huhuhu

[k]o{q}i[n] said...

@muhammadnuraizuddin: nasib la..kete ang kan laju.. muahahahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bangi-banting...minyak rm10 jee...

RAYA is SERONOK !!! yippiiee...

[k]o{q}i[n] said...

@ Ahmad Fauzi Aryaan: ok la tu.. xde la kat sgt mkn minnyak