Monday, June 6, 2011

Film Review : X-Men - First Class



Bertempat di Wangsa Walk, aku bersama-sama beberapa lagi rakan blogger telah menonton wayang filem bertajuk X-Men First Class. Agak menyedihkan kerana aku mendapat seat yang agak menyakitkan mata, kepala dan badan aku semasa menonton. Maklumlah, biasa aku tgk wayang kt GSC, tapi kali ni kat TGV. Mana aku tau, susunan abjad untuk seat dia tu terbalik. Hmm...terpaksa je la terima. Tambah menyedihkan, aku terpisah daripada geng2 aku... Wuaaaaaa...duk sorang je... Sudah...!! Jom kita usha apa kata aku pasal citer ni...


Actually, aku memang sangat teruja nak tgk citer ni sebab aku memang minat tgk citer X-Men. Basically, citer X-Men kali ni dibuat berdasarkan teknologi dahulu. Dari kualiti gamabr, sound system, gaya lakonan dan kesemuanya sekali, memandangkan citer ni lebih kurang kepada flashback kepada sume citer X-Men.

Ia menceritakan tentang bagaimana tertubuhnya X-Men tu. Aku sangat respect dengan pengarahnya kerana hasil kerja yang sangat detail telah ditunjukkan. Dia dah citerkan macam mne perpecahan Charles Xavier ngan Erik, mcm mne Charles nye kaki leh lumpuh,  mcm mne diorang ber2 leh berlawan walaupun sebenarnya kawan baik dan macam2 lagi la.

Kalo korang rasa korang nak tau mcm mne kisah X-Men tu bermula, baik korang g tgk.. Tu pun kalo korang layan atau fanatik la ngan citer X-Men ni. Aku cakap terus terang, aku memang follow setiap citer X-Men. Kadang2 tu aku berangan gak, mesti best kan kalo kita aku kuasa luar biasa. Hahahahha... Kalo tanye aku watak feveret aku dalam aku, aku akan cakap Storm. Tapi kalo untuk citer X-Men First Class ni, aku paling minat watak Azazel. Memang style. Gaya ala2 "setan" sebab ada ekor yang tajam dan berwarna merah. Tapi yang paling style, dia punya kuasa macam assassin, sebab leh hilang2...


Suka aku kalo dapat kuasa macam tu. Xyah aku g kje kne ngadap jem, jimat duit minyak dan mcm2 lagi.. Nak travel xyah passport, xyah booking flight... Memang saving habis la.. Muahahaha...tapi biasa la, aku xnak jadi mcm ada sorang mamat tu, kuat bebenor pengaruh filemnye.. Sampai keluar wayang pun dia still excited lagi, siap wat gaya skali.. Hurmmm... Lantak dia la. Asalkan dia bahagia... Adios...!!!

p/s: kalo ada sape2 nak blanje aku tgk wayang, dialu-alukan...


6 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

perghh !
mcm best ja !
rugi lak tak join smalam..

p/s:mamat tu tak boleh dibendung lagi.

~..Lesung Batu..~ said...

huwaaaa nak tengok jugakkk

::FAIZ FARISH:: said...

mcm best

[k]o{q}i[n] said...

@KSP: membe sape la tu... ish3..

@Lesung Batu: G la tgk.. pe mslhnye..

@FF: best la... tu pun kalo org tu minat tgk citer mcm ni..

Muhd Fadil said...

pergh.. sentap! kau tak ajak aku........

[k]o{q}i[n] said...

@Muhd Fadil: cube ko ckp ngan aku mcm mne aku nak ajak ko..??? Ade ko bg nombor ko..?? non-ado