Saturday, June 4, 2011

Berani Cari Gaduh Dengan Blogger??

Aku x pernah melahirkan rasa tidak puas hati dalam entri2 aku sebelum ni berkenaan industri seni tanah air kita. Tapi kali ni, aku terasa tercabar dengan kenyataan seorang selebriti yang x berapa nak femes sangat pun. Aku pun baru je tau kewujudan makhluk ni kat muka Bumi ni. Sapa yang aku cakapkan ni..?? Rasanya, sume blogger dah kecoh pasal selebriti ni. Berkata-kata tidak menggunakan akal fikiran dan langsung tidak profesional dalam kerjaya.




Korang kenal ke sapa Gambit Saifullah ni..?? Nama depan macam orang Amerika, tapi nama belakang penuh dengan keislaman. Hmm... Ntah la, bajet bagus sgt la nama dia ni. Aku masih tertanya-tanya, apa yang dia ni penah sumbangkan dalam industri seni tanahair kita ni..?? Kalo dia betul2 bagus, aku mesti kenal, sebab aku sentiasa mengikuti perkembangan artis2 tanahair. Tu pun kalo BAGUS la..!! Yang aku peliknya, napa dia nak down sume blogger..??

Dia kene ingat, pengaruh blogger skang kat Malaysia sangat besar. Turun naik seseorang x kira la sapa2 pun, artis ke, menteri ke, ape ke, pengaruh blogger sangat kuat. Even ramai orang2 besar di Malaysia adalah sorang blogger. Dunia kini bukan macam dulu kala, blog skang dh jadi medium yang sangat hebat pengaruhnya. Kalo dia rasa dia dah puas berada dalam industri, perbuatan yang dia wat ni adalah sangat tepat skali. Kalo dia belum bersedia, sila mohon maaf kepada sume blogger dengan cara terbuka.

Apa yang aku nak ingatkan kat sini, jangan sesekali mencabar blogger2 kerana hari ni seseorang itu naik, blogger boleh wat seseorang itu jatuh pada masa yang sama gak. Itu je yang aku nak ingatkan. Aku dah berblogging selama 8 tahun, mcm2 aku dah lihat, segala perubahan, turun naik seseorang tu, aku dah puas dah tengok. Jangan kerana seseorang, sume terkena tempiasnya.

klip video yg menjadi kontroversi arahan beliau

Aku bukan ape, kenyataan yang dikeluarkan tu macam langsung xde pendidikan. Tapi kalo betul xde pendidikan, xleh wtpe la. Memang patut pun ape yang dia wat, Menunjukkan keBODOHan diri sendiri. Kalo dah jadi public figure, tolonglah tunjuk contoh yang baik. Bukan dengan menunjukkan ke"pandai"an dengan mengeluarkan kenyataan yang leh mencipta kontroversi macam ni. Publisiti Murahan la bro....!!!!

Kepada Gambit Saifullah, kalo KO nak hidup lama dalam industri, aku mtk KO mohon maaf secara terbuka kepada semua blogger. Itu je aku mintak.. Dan aku harapkan, bnd2 macam ni x terjadi lagi. Jika kita dah bergelar selebriti atau public figure, jadilah seorang yang membina bukan memBODOHkan diri sendiri. Please la.. Apa2 pun, kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi...!!! Adios..!!!

tolonglah...bajet ensem je.. *sila muntah


11 comments:

aq noor said...

bile name tu artis, tak pyh citer..semuanya dia aje yg betul...

Bella Bell said...

8 tahun dah berblog?? wahh..banyak pengalaman ni..:)

sab said...

hihi..sume buat entri yg same jep.. huhu..

marah die ucu! die kutuk kite :(

[k]o{q}i[n] said...

@aq noor: tau xpe...tp xsume la mcm tu...

@Bella Bell: huhuu...npe eik??

@sab: mmg ucu ngah marah ni.. Nak mati ke dia ckp sume bloggers mcm tu...

zikeryhassan said...

artis yang tak bagus tapi bajet bagus

eja said...

ape mslh die yep??

EmanTheHalia said...

kasi pecah je bro~ tuik!!

[k]o{q}i[n] said...

@zikery: tau xpe...

@eja: eeh, ko masuk sini la...tq2

@eman: aummm...

Cikgu Suraya said...

mmg dia bajet hensem pun..muka xhensem mne pun..pastu pasal nama, "gambit" tu cm nme org amerika ke...sue dengar cm nme org pendalaman jerk...hahaha

[k]o{q}i[n] said...

@cikgu suraya: ntah2, amerika pun xtau sape dia ni... muahahahaha

Siti Suriani said...

penari pompuan tu pun bukan lawa sgt pun.menari lam video pun cam tak pakai bju.. itu video yg dy nk pertahankn sgt smpai nak maki bloggers?

:entah lah labuu...