Sunday, June 12, 2011

Andai Dapatku Undurkan Putaran Masa

Sebenarnya, tu adalah tajuk lagu dri kumpulan rock dulu2 aku ubah sedikit perkataannya supaya bersesuaian dengan entri aku kali ni. Hahaha... Agak2 korang la kan, pe benda yang aku nak story kali ni..?? Teruskan membaca hingga akhir kata ok...



Sebenarnya, skang ni aku kt ofis, baru je balik dari join mini gath anjuran Kunci Locker & Maira Queen. Xtau la kalo ada lagi organiser yang aku x sebut. Mintak maaf sgt2.. Tapi aku bukan nak citer pasal mini gath td tu. Ni aku nak share skit nape aku mcm xberapa ada mood masa di gath dan nape aku x update blog semalam. Aku bukan ape, ade la org yg bertanya berkenaan hal ni. Jadi, aku nk bgtau kedua2nya skali.

First, aku nak bgtau nape aku penat. Ekceli, semalam, yakni hari sabtu bersamaan 11/06, aku dh kuar rumah seawal 9pg. *kira awal la tu untuk hari cuti... Dari umh aku, aku ke Kota Dmnsra sebab amik membe aku. Dia ada show di Jusco Setiawangsa. Sapa2 yang ada g situ sabtu aritu, tau la show ape yg berlangsung. Dlm kul 1 tghr, aku g Ampang Point utk amik kakak aku balik kje dan hntr ke umh di Bangsar. Then, aku g balik ke Jusco sebab event tu belum habis.


After event, aku lepak minum2 ngan membe aku tu bersama2 abg garang, abg topeng, abg tongkat, mama kesayangan, penyibuk keluarga orang dan seorang lagi blogger. Dalam kul 12 lebih, sorang lagi membe aku dari Nilai nak dtg jmp aku di Downtown Cheras. Then, aku shoot la g situ smpi lebih kurang kul 3 lebih. After that, aku g balik ke kota Dmnsra untuk anta membe aku yg wat show tu, diikuti oleh membe aku yg dari Nilai. Akhirnya, dlm kul lebih kurang 6pg, aku smp di rumah.

Tak sampai sejam pun aku baring tanpa lena diulit mimpi lagi, abg garang dah smpi umh aku sbb aku dh jnji nk teman beliau ke KLIA untuk mengiringi bapa beliau untuk menunaikan umrah. Dlm kul 12 tghri, aku terus ke Nilai kerana nak antar membe aku yg dtg semalamnya. After that, aku dan abg garang terus ke TS utk join mini gath. Asalnya, aku xnk g disebabkan terlalu penat. Tapi memandangkan abg garang mintak aku join gak, aku turutkan je. Dan disebabkan tu gak la aku x byk berkata-kata semasa gath tersebut.


Pas gath tu, aku terus ke ofis sebab kne keje. Dan skang ni, aku masih lagi di ofis dan menaip entri ni yang aku rasakan agak memeningkan kepala bila membaca. Sori eik, aku skang ngan pening gak sebab x cukup rehat. Mudah-mudahan korang paham la ape yg aku taip ni. Pas kje ni, aku kne g ampang lak, untuk amik abg garang sebab motor beliau ditempatkan di bwh blok rumah aku. Ahhhh...penatnye... Maybe aku xkn lepak lama di ampang nanti, makan, then terus chow sbb ape yg dlm pale otak aku skang ni hanyalah katil aku... K la, dh cukup aku rasa penerangan yang aku berikan. Moga2 kalian semua sabar dan x pening kepala semasa membaca entri aku ni... Adios...!!!

p/s: thanks to ady sebab bantu aku di saat aku memerlukan pertolongan..


15 comments:

miss keila said...

adehhh mcm boleh rase je penatnye mcm mne...

@taufiqhelios said...

xpe xpe..saye paham..ptt la awk moody je tadik

MaiRa QuEeN said...

bukan nak backlink...hahahahhahaa.....hope enjoy..

HeziqaMushadadLee said...

weyh!perli aku ka?haha..nak jumpe kaworang tadik..tapi tu laa,takleh lak kan..hmm

[k]o{q}i[n] said...

@MK: huhu...tq2...

@TH: tau xpe.. dh la baby aku xde... mencik..

@MQ: sori2...aku ngan serabut pale otak dh ni...

@Heziqa: aku xmksudkan ko pun... mase gath td pun ade yg tanye... xpe la, next time k..

aremieroul said...

hu3..xpew2..pas blik keje bole rehat..^^

HeziqaMushadadLee said...

takde hal laa,aku guraw jeh..hmm,hope fully buleh laa next time..sape je yg tnye ayie?

[k]o{q}i[n] said...

@amieroul: hope so...

@Heziqa: aku pun x igt dh nme dia spe yg tanya aku tu.. adess..

unknown said...

takpe2...
yang penting dah tolong orang ikhlasss punya... +____+

tarik nafas,
hembus,
tarik sekali lagi then hembus...

hah, kan dah rilexxxx...

Anonymous said...

cepat ucu !
along nak balik da ni !
:D

akmalhilmi said...

agak ae
sbb tu agak mls mau menegur n bergurau senda dengan kaw
huhu

[k]o{q}i[n] said...

@unknown: Alhamdulillah...

@Anon: Eleh...bkn tggu pun..

@akmalhilmi: sori tau...

~CiK TiNieY~ said...

takpe...penat itu lumrah...ujian itu memerah kesabaran...

kami semua faham...rehatlah..:)

[k]o{q}i[n] said...

@cik tiniey: tq

Fahmi Mahat said...

moga cepat2 segar + leh wat kerja.yezza =)