Wednesday, May 18, 2011

berubah


Hai... Rasa dh lama lak x usik blog kesayangan aku walaupun hanya picisan ni. *cett..padahal baru sehari tinggal blog. Berdasarkan tajuk entri kali ni, pe yang aku maksudkan dengan berubah..?? Hahaha...saje je nak bagi saspen kt korang. Setelah aku tgk, mcm banyak sangat masalah yang dihadapi oleh blogger2 yang menggunakan blogger.com ni, jadi aku pun ambik alternatif lain dengan bertukar ke WP (wordpress).

Skang ni, aku dalam proses membuat blog baru di WP, tapi ini bukan bermakna blog yang ni akan dihapuskan atau diabaikan. Ini adalah blog kesayangan aku dan aku akan sentiasa memberikan update terbaru kepada korang sume. Don't worry be happy. Blog ni still menjadi domain blog aku. WP hanya aku jadikan sebagai back up sekiranya apa2 terjadi lagi di blogger.com ni.


Jadi, korang sume macam mane..?? Aritu ramai sungguh yang mengeluh dengan blogger.com semasa dalam proses upgrading system. Hahaha...xpela, biasalah tu, teknologi buatan manusia, mesti mempunyai kekurangan. Hanya kuasa Dia je yang tiada tolok bandingnya. Apa2 pun, kita sebagai manusia haruslah sentiasa berdoa dan memohon agar sentiasa dimudahkan segalanya dan dijauhkan daripada mala petaka. Adios..!!!

p/s: tunggu url terbaru aku menggunakan wordpress k

10 comments:

Atok Cing said...

cehhhh atok ingtkan berubah ape...

tapi betul gak apa yang cu bebelkan tu...ahaha

[k]o{q}i[n] said...

haha...sje, nk wat back up plan...

hawiz said...

oohh...bgs gak tu,...at least xde la problem nnti..

[k]o{q}i[n] said...

xtau la wordpress ade probs ke x, just at least wat back up plan.. kita xleh gak bajet bnd2 mcm ni, mklumlah internet..

aslann said...

cehhh..berani ko berpaling tadah dgn blogger.com! :P

[k]o{q}i[n] said...

bukan berpaling tadah la lan... BACK UP plan.. erkk..ter caps lock lak.. muahaha

~Kirin Selama Perak~ said...

aku pon rasa macam nak pakai hosting sendiri la~
:D

Dim Benihana said...

aku pun ada rasa macm ksp tu...
kang xpasal2 kena buat baru..

::FAIZ FARISH:: said...

hm

[k]o{q}i[n] said...

nk pakai hosting tu boleh, tapi hati2.. try usha blog bro framestone. dia ada citer pasal hosting2 ni..