Wednesday, April 27, 2011

Terkejut Aku

Assalamualaikum dan Salam 1 Blogger sume. Alhamdulillah, aku masih diberi kesihatan yang baik hari ini dan nikmat untuk menghirup udara pemberian-Nya. Wahh...mcm program agama lak. Xpela, kita ni hanya hamba, kenalah sentiasa memanjatkan kesyukuran kepada-Nya. Segala nikmat di dunia ni, hanyalah sementara, xde yang kekal selain Dia.

Sebenarnya, aku nak share ape yang aku lalui ptg hingga mlm tdi. Hujan turun ngan lebat malam tdi kt KL, siap ngan petir dan kilat lagi. Nasib baik aku dah blik kje. So, time aku baru je nak bukak baju sebab nak g mandi, tiba2 petir yang sangat kuat, sampai bergegar aku rasa blok rumah aku. Risau gak aku, walaupun rumah aku xde la tinggi sgt pun, cuma tingkat 2 puluh je.

Dalam masa yang sama dengan petir tu berdentum, ada bunyi cermin pecah kt dlm bilik aku. Mak aih... Mau x terkejut aku. Mula2 aku tgk kt tingkap, ok je.. Aku pusing je bdn nak kuar dri bilik, nah.... Amik ko.. Kt pintu bilik aku ada cermin berderai seribu.. Rupe2 nya jam dinding kt bilik aku jatuh. Jam tu aku gantung kt ats pintu bilik aku. Nasib baik aku x terpijak. Nyaris...

 tengok r sendiri, hancur cermin jam...hmmm...

Xpe la, nasib baik ade lagi jam dinding spare, plastik sepenuhnya. So, xde la nak risau sgt lagi jatuh dan pecah.. Arini, maybe aku nak g Mid Valley, sebab nak cari brg skit. Sambil2 tgk kalo ada jam dinding yang aku berkenan. Huhu...jom sape nak join aku mlm ni. Kita jumpa kat Mid Valley k... Adios..!!!


10 comments:

hawiz said...

betol2..smlm kilat berdentum2..takot gak.sib baik blk keje awal..hihi..
syukur xde pape kn..

[k]o{q}i[n] said...

ko duk mne??

husna mukhtar said...

aku tlg jawab eh sepul duduk shah alam

Qamarul said...

kuat gak guruh nyer tu, sampai jam pun leh jatuh..

[k]o{q}i[n] said...

husna; tq...huhu

qamarul; tau xpe. bergegar blok umh aku..

Ujang9897 said...

ada hantu jatuh kan sbnrnya =)

darkbatman said...

kuat gak rupenye petir 2. mid valley jauh dr umah..xleh join. kehkehkeh

[k]o{q}i[n] said...

ujang; ko ckp elok skit...mulut..

darkbatman; ala...xla jauh mne pun. skali skala ape slhnya. asyik wangsa walk je..huhu..

::FAIZ FARISH:: said...

terpaksala beli baru... hehe

[k]o{q}i[n] said...

tau xpe...huhu