Thursday, April 14, 2011

mudahkan orang lain


Kali ni aku nak berbicara pasal blog. Aku bukan ape, kadang2 tu teringin nak view certain blog, tp x kesampaian. Erk...maksud aku xleh nak buka la blog mereka tu. Haa...tu la maksud aku. Mcm ni, aku peratikan la, sebilangan blogger sibuk dok mengejar traffic yang tinggi, meletakkan pelbagai widget atau accessories bagi mencantikkan blog mereka, tapi mereka ni penah pikir x yang viewer diorang ni senang ke x nak buka blog diorang ni..??



Kita kene pikir gak, bukan sume orang ada streamyx, unifi, atau ape2 lagi line internet yang power. Kadang2 diorang tu hanya pakai broadband, atau pakai wireless free je untuk access internet. So, jadikanlah blog korang tu sebagai bahan yang bukan saja tempat utk kongsikan pengalaman, pendapat dan idea, tapi juga yang memudahkan orang lain.

Ade la certain blog yang aku still xleh review sampai skang, padahal aku memang teringin sangat nak usha blog mereka ni. Aku bercerita ni bukanlah untuk dituju kepada specific people, tapi secara general. Berikanlah kami especially aku ni, blogger picisan, sedikit kemudahan dan bantuan dalam menambah ilmu dalam dunia blogging di samping menambah kenalan di alam maya ini... Adios..!!!

p/s; minta maaf kalo ada yang terasa, itu hanya sedikit luahan rasa seorang blogger baru


7 comments:

Encik Suami said...

blog saya buleh masuk tak?
klu buleh masuk..nanti buleh review blog saya.hehehe.

jemput terjah new entry

1) (>.<) Fenat..Tapi, Dpt Berita Gembira (>.<)

2) (>.<) Untukmu (>.<)

~~Ticer Wann~~ said...

emm betul 2... erk tetiba terpikir lak blog sy cm ne keadaanya..senang ke x org nk masuk blog sy.. :D

kAmi dAn mEreKa!! said...

Kite rase blog kite da ckup ringan, tp x tau la pe org len rasa, hehe :)

[k]o{q}i[n] said...

jgn risau, kalo kita sentiasa ada feedback seperti komen atau apa2 pun, mknenye blog kita senang utk org view..

en suami, blog anda leh view. jgn risau..

::FAIZ FARISH:: said...

Aku harap Blog aku Ringan... huhu

Rad Zuan said...
This comment has been removed by the author.
cikmima said...

blog mima bleh x? berat x? tell me okeh...sbab x tahu...

meyh join contest|| http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html