Monday, April 4, 2011

kampung halaman

Last weekend, aku berkesempatan untuk pulang ke kampung halaman aku yang terletak kat Tanjong Karang, Selangor. Hahaha...seronok sungguh. Leh rehat2 dan merilekskan pale otak aku ni daripada ketensenan kota raya. Aku gerak dari KL lebih kurang kul 3pg sebab aku p bantai lepak ngan membe aku kt Brickfields (bkn mereka yang gelap gempita tu eik), sbb tggu dia blik kje n terus lepak area situ.

Akhirnya aku smpi umh dlm kul 4.30pg dan terus r aku bantai membuta. Tapi aku bangun awal eik, dlm kul 3 ptg... Wuahahaha...awal la tu. Hari sabtu tu, aku x wt mende pun, bangun tdo, g merayap pusing kg, sbb nk tgk keindahan dan perubahan yang berlaku, alih2 aku teringat membe sekolah dlu, dan terus ke rumah beliau. Smpi2, punya la terkejut aku. Tapi nape aku terkejut..?? Korang tgk kt bwh ni..


Ha...membe aku baru je pas eksiden. Kete teruk, tapi dia xde la teruk sgt. Nasib baik.. Dia punya belakang badan je terkoyak skit sbb terkena besi yang terjojol kt pintu kete tu. Dia hanya kne 23 jahitan. Wahh..dh mcm gengster aku tgk bdn dia.. Anyway, aku just nak nasihat kat membe aku ni, bwk la kete berhemat skit. Ni x, bwk mcm bini nak bersalin je... Bersopan di jalan raya k..Huhu..

Hmm...kali ni mcm pjg je entri aku.. Ahhh..xpela, bkn selalu. Hari ahd, ibu aku kejut aku bgun awl, sbb dia suh aku bkr ikan.. Wahh...lama dah x mkn ikan bakar. Aku pun g la hidupkan api blakang umh (bkn nak bakar umh au). Korang nak tau aku bkr ikan pe..?? Jom kita saksikan...(telan air liur je la k).


 Amacam...terliur..?? Ahakzz.. Best woo..lme dh x mkn ibu aku msk. 2 kali aku lunch aritu..huhu.. Sekali time pas bakar ikan tu, sekali lagi time sebelum balik KL.. Huhu.. Dah la, mls nk pjgkan lagi citer.. Kalo korang teringin, jom ikut aku balik kg aku.. Wuahahaha.. Adios..!!

6 comments:

kAmi dAn mEreKa!! said...

bakar iwak leleh je pon,
kn?
hehe =)

[k]o{q}i[n] said...

erk..?? pe tu..??

::FAIZ FARISH:: said...

ala, sayangnya kete tu....

[k]o{q}i[n] said...

hmm..nk wt mcm mne, dh nasib dia..

kAmi dAn mEreKa!! said...

iwak leleh tu ikan keli lah,
ikan keli tu kan, hehe =)

[k]o{q}i[n] said...

mne la awok tau iwak leleh tu mende..
aah..awok membako iwak leleh..