Monday, April 11, 2011

hujung minggu

Elo eberibadi... Rindu rasanya nak menge-share sesuatu ngan korang. Yelah, aku langsung x berkesempatan nak meng-update entri pada hari minggu lepas. Time orang lain ngah rileks2 kat umah, bermesra ngan famili dan sahabat handai, aku lak kene keje. Kalo ikutkan, mggu lepas aku langsung x cuti. Isnin sampai jumaat kje mcm biasa, sabtu ngan ahad pun kne kje gak.


Sabtu aritu, ada event futsal. Sume dak opis aku kne turut serta. Tersangatlah penat kaki aku ni, sebab asyik dok berdiri je menjaga court perlawanan. Kehulu kehilir, banyak sungguh kje nye.. Habis je event, aku terus ke Bukit Jalil sebab membe aku dtg dari Pahang. G la ambik dia n rest jap kt umh. Mlm tu, g Sungei Wang lak, sebab dia nak cari pasal kasut.

Ahad lak, aku kje lagi. Kalo ikut hati, malas tol nak bangun g kje, tapi dh duty, kne g la gak. Niat ati nak sambung tido je kt ofis, alih2 xleh tido lak. Yela, dh bangun, nak tdo balik memang la payahnye. Tambah2 lagi, xde port yang best nak beradu..Huhu... Xpe la, aku lyn kan je la. Kul 3, aku blik umh. Laju je aku drive sebab mikir nak rehat. Dah la hujan, mesti syioookkk tdo...


Tapi sebaliknye lak ble sampai umh. Aku jadi serabut sebab umah bersepah sungguh. Aku pe lagi, kemas la umh dulu. Habis sume aku wat. Basuh pinggan, basuh baju, siadai baju, sapu sampah, mop lantai, cuci toilet, lipat baju, gosok baju kje, kemas bilik aku.. Huhhhh...memang penat, tapi berbaloi. Siap je sume tu, aku lepak2 kat sofa smbil tgk tv. Time tu gak aku terpikir, agak2nye smpi ble je la tahan umh ni kemas.. Maklumlah, umh ada budak kecik. Cuma semalam, dia xde sebab balik kg. Hmm..xpela.. Nak wat mcm mne an..

Tu la xtvt aku hujung minggu lepas. Rehat kejap sangat je rasanya. Nasib baik malam td bff aku teman tido kat umh. Xde la aku bosan sangat. Sembang2 smbil layan muvee, then ngantuk. Jap je rasanye aku dh terlelap. Sedar2 dh pgi. Arghhhh...!! Ngantuk ni.. Tapi kne g opis. Sian aku.. Ni pun aku menaip dengan mata yang redup2 je ni.. Menunggu masa untuk zzzzzzzz.... Adios..!!!


2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

pasni tolong bersihkan bilik tido i, boleh? heheheheh

[k]o{q}i[n] said...

hahaha...xde kje. bilik sndri ni pun pyh nk kms, ni nk suh kms bilik org lain lak..?? xdpt la jep...huhu