Saturday, July 21, 2012

Menu Hari Pertama Sahur

Amboi.. Kemain awal lagi hapdet pasal puasa ni kan. Gigih sangat.. Hahahaha... Saje je, sebelum aku menyambung masa beradu, baik aku hapdet dulu blog yang kian tersisih ni... *mohon simpati* Aku sje je nk share ngn korang, apa juadah aku untuk hari pertama bersahur kali ni... Jom tengok...


Jangan salah sangka. Aku bukannye bersahur atas jalan k. Gambar diatas sgt2 x berkaitan. Saje je letak gambar tersebut.. *annoying*. Aku tau, ramai antara korang pasti sahur dengan family tersayang kan? Untunglah kat korang... Untuk sahur kali ni, aku kena sahur sorang2, memandangkan adik-beradik aku sumenye balik kampung.

Hurmm... Nak wat mcm mna, esk kje. Terpaksa la gagahkan diri untuk tempuhi semua ni. Memandangkan aku tinggal sorang, jadi aku malas nk masak bagai. Aku makan je la apa yang ada kat umah ni. Akhirnye, jeng jeng jeng... Inilah juadah bersahur aku; Corn Flakes + Susu penuh krim.


Bagi aku, cukup lah sahur benda alah ni. Sbb puasa yg sebelum2 ni pun, aku selalu je mkn bnda ni. Tahan je smp waktu berbuka. Selain tu, aku jugak suka sahur nestum, dan benda2 yg x terlalu berat. Kalo ngn family je aku akan makan nasi. Lagipun, aku tau yg nasi bukannye elok sgt waktu bersahur. Terpulang samada nk caya atau x... K la, xnk taip pjg2. Aku dh ngntuk.. Akhirnya terhapdet gak blog ni kan. AKhir kata, selamat berpuasa kpd korang sume.. Chow.. Adios...!!!