Tuesday, February 28, 2012

Aku Tak Suka... Faham..!!!


Kalo nk dibincangkan pasal isu kita x suke, mcm2 benda nk boleh dinyatakan. Manusia mmg sentiasa ada sifat x puas hati terhadap sesuatu... Aku pun x lari dari bnda ni. Nak tau ape yg aku x suka?? Silalah baca eik sampai habis... Tapi sebelum tu, MAAF la kalo ade yg terasa...


Nampak? Nampak x..?? Gmbr kat atas ni mksudnya, TAK SUKA...!!! Reti x? Aku just nk share je ngn korang bnda2 yg aku x suka. Bukan dlm kehidupan aku, tapi dlm dunia blogging. Rsenye ramai gak yg akan setuju ngn aku nih.. *pasan je lebih*.. Muahahaha...

WELCOME NOTE




Ni la benda first yg aku x suka. Sbb sblum masuk apa2 blog, spe2 yg ade welcome note ni mmg aku akan pangkah terus... Aishh... Mls la aku nk masuk.. Aku tau la korang hanya nk bg nmpk menarik je blog korang tu, tp aku x rse bnda ni perlu. Menyusahkan, melambatkan, dan merimaskan... Tau x?? Dari mood aku nk blogwalking ada, terus jd xde...

BERLAGU BAGAI




Ni lagi satu kes. Siyes aku ckp, aku sgt2 rimas kalo blog ade lagu. Lagi2 kalo lagu2 K-Pop. Aku x suka K-Pop, noted!!! Hahahaha... Jujur kan aku?? Aku bukan apa.. Kdg2 tu entri tu suka2, ceria je.. Tapi sebab lagu yg berkumandang tu lagu sedih, korang nk aku buat emosi mcm mne?? Ce citer?? X ke bercelaru...?? Kalo leh pause atau stop kan lagu tu, gagah la gaka aku nk terus baca entri. Dari aku pening2 pale nk pikir nk wat emosi mcm mne, baik aku tekan je PANGKAH dan tutup je.. Puas hati aku... Hahahaha...

BLING BLING




Omai... Saya x suke lew bling bling gittuww... Sakit mate u...!!! Hahahaha... Siyes sakit mata.. Bling bling tu leh kaco dan ganggu konsentrasi aku utk membaca. Aku bukan apa, kalo bling bling tu, mata aku pun ikut bling bling... Terkelip-kelip.. Mcm mne la aku nk baca.. So, pendek kata, tutup je... Mudah kan??

TULISAN DAN PENULISAN




Hahahaha... Yg ni aku sgt2 pandang serius. Tulisan tu, xyah la berlengkor-lengkor... *slang org perak* Payah nk membacanye dik oi...!!! Pastu, g bantai lak wat font tu kecik2.. Adoyai... Mujur la aku ni x rabun lagi, apatah lagi buta huruf... Lagi satu, kalo boleh, tulis la bahasa yg org senang paham. Korang igt sume org ade mase ke nk memahamkan entri korang tu. Dah la panjang berjela, pastu nk amik masa lgi kena pahamkan... Straight to the point je... *eleh, ko ingat blog ko ni bagus sgt ke* Err...aku nye entri ok x?? Huhuhu...

SIDEBAR




Sidebar tu perlu utk memudahkan pengunjung blog kita. Tapi kalo leh, letak lah apa yg perlu je. Yg dirasakn berguna untuk semua yg mengunjungi blog kita. Aku x salahkan sesapa kalo nk tepek gmbr sndiri kt sidebar tu. Boleh je... Leh kasi org tau mcm mne la rupe empunya blog tu. Ensem atau lawa ke x? Hidung senget skit ke? Muka mcm planet Marikh ke? Laki ke pompuan? Tapi xyah la sampai penuh sidebar korang tu, smpai jadi panjang je.. Letih tau nk scroll semata-mata nk tgk muke korang tu. Letak skit2 udahla eik... Entri pendek je, tp gmbr korang lagi pjg dan byk dari entri... Letak apa yg patut je k..


Add la aku kt twitter eik...huhuhu
Eh, dah la... Mcm ade je yg membaca sumenye kan?? Gigih ko menaip... Hahahaha... Mekasih la pada yg membaca smpi habes eik. Aku bukan apa, aku hanya bgtau pendapat aku je. Sori lagi skali kalo ade antara korang yg mempunyai ciri-ciri yg aku mention kat atas ni. Entri yg bagus je x cukup. Kalo boleh, aku nk sume yg masuk blog aku, dpt baca ngan senang. Xde perasaan rimas dan menyampah. Kdg2 tu, citernye dh menarik, tp disebabkan bnda2 kt atas ni, leh jadikan kita rasa x selesa dan malas utk membaca kesulurhan entri tersebut. Rugi2...

Trafik je tinggi, tp x bg apa2 mkne dan perubahan kepada org lain, x guna gak. Blog ni bukan je nk menyampaikan maklumat dan hal-hal semasa, tp berkongsi pendapat dan bertukar idea agar dunia kita lebih ceria dan berwarna-warni... Tak gitu?? Siapa yg x setuju, terpulanglah... Adios...!!!


13 comments:

ANISA said...

bagi pendapat pasal blog saya...

http://anisa-mylife.blogspot.com/

saje nak perbaiki mana kurang...tak kisah la entry ke..childish sgt ke,simple sgt ke...bosan ke...
terima kasih

ZWAN SABRI said...

Antara semua ni, yang paling aku pantang sekali bila ada lagu n bling2.. klaw yang ada lagu tu, ia mengganggu lagu yang aku dok sengaq from laptop.. yang bling2 tu pulak buatkan jadi lembab.. HUHU

Anept Malek said...

style bro, aku pun rimas kadang2 kalo blog penuh dgn benda2 yang ko mention. satu lagi, bila kita 1 article, kita nak at least, orang baca, bukan klik2 untuk suka.

Rozuan Ismail said...

betul tuh, aku pon rimas kalau ada bnda2 cm tuh

[k]o{q}i[n] said...

@ANISA : err...nk komen mcm mne? add fb la, nnti kita sembang...

[k]o{q}i[n] said...

@ZWAN SABRI: tau xpe.. serabut kan..?? sian membe2 yg pakai broadband

[k]o{q}i[n] said...

@Anept Malek: setuju...

[k]o{q}i[n] said...

@Rozuan Ismail: mmg ramai yg x suke.. tp ramai gak yg buat..

Ca Cik Duyung said...

awal2 blogging dulu kesilapan ca bab font..boleh pulak men bantai warna warni.hehe..tapi hari demi hari blaja..perbaiki..yg lain2 tak wat la.. :) penulian masih diperbaiki.. :)

Mohd Khairi Khadzir said...

haha ok jujur kt sini aku nk bgtaw yg aku suke bace log lelaki dr blog pmpuan..most of lelaki ni die bnyk cite psl info semasa dan juga lifestyle & ayat2 yg diorg pakai ni senang nk bace.. klau blog pmpuan entah knpe aku kurg berminat..

**aku sokong entri nih!!

.........cP~ said...

Tak suka blog yang lambat loading macam2 ada. Tapi, kalau lagu tu selalu tak perasan pun ada lagu sebab laptop kebanyakan masa dalam mode silent. Heh.

Syaiful Izwan said...

owh...macam tu ke? bagus gak entri nih...
Aku ada gak buat menda2 macam tu dulu (3 bulan)
Lepas tu bosan and buang semua benda..
Sekarang tinggal yang aku rasa penting aje..
Sesape yang otai ttg belog..tlg la bagi nasihat kat belog aku.

Im open to all positive and negative comment
Huhu

Syaiful Izwan said...

owh lupa nak letak link belog

http://infoaday.blogspot.com/