Monday, December 12, 2011

Keindahan Hutan Lipur Jerangkang

Last weekend, aku berkesempatan utk ke Hutan Lipur Jerangkang utk mengikuti satu program perkhemahan anjuran Belia di Zon 20 kawasan aku. Mungkin ramai yg xtau pasal kewujudan Hutan Lipur Jerangkang ni. Aku pun xtau pada mulanya. Jd, aku pun agak teruja utk menjoinkan diri mengikuti program ni.

Aku xnk menceritakan kt korang lagi pasal program tu. Cuma aku nk kenalkan je kt korang sume pasal hutan lipur ni bg yg xtau. Sebenarnye Jerangkang ni terletak di Gambang, Pahang. Tempatnye agak jauh ke dalam dimana korang kena menaiki 4WD utk ke tapak perkhemahan di sana.

Memang mencabar, tambahan lagi masa program ni, keadaan jalan agak licin disebabkan bru lepas hujan. Berdasarkan apa yg aku tau, jumlah lapis air terjun di Jerangkang ni ada 43 lapis sumenye.. Mak aihh.. Memang style der...!!! Air terjun dia pun lawa2... Jom layan snapshot yg sempat aku amik utk kenang-kenangan...









Amacam...?? Style kan...?? Ni je yg sempat aku capture, sbb xtvt byk sgt. Tambahan lagi, aku terlupa nk bwk bateri spare. Bagus kan aku..?? Sukenyeww.... Huhuhuhu... K la, bg sape2 yg nk g situ, korang usha [sini]. Mungkin ianya boleh membantu.. Adios..!!!

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah air terjun tu... mcm nak mandi plak rasa

Looking For Money said...

jalan die teruk sgt ke smpai kena naik 4wd?bole naik kete x?

[k]o{q}i[n] said...

@Looking For Money: Ya, kena naik 4wd. kalo naik kete takut x lepas. Jalan dia mmg agak teruk... :)