Friday, August 26, 2011

Perlu Ke Jadi Otai?

Hai sume... Hari ni ari Jumaat pada yg xtau. Hari Jumaat hari yg mulia & penghulu segala hari. Jadi perbanyakkanlah ibadah dan sentiasa bermuhasabah diri agar kita sentiasa ingat dan tidak melupakan-Nya. Kalo baca tajuk, agak2 korang leh tangkap x apa isi kandungan entri ni..?? Kalo leh tangkap, kita stop sini je la.. #okbai... Kalo x tau, jom kita layan....


Apa sebenarnye otai tu..?? Dlm blogging pun ada istilah otai ke..?? Siyes aku xtau.. Humble gile aku ni kan..?? Huhuhu.... Ok, abaikan. Bagi korang, apa maksud otai blogger tu..?? Dan sapa contohnye..?? Cuba korang tolong explain kat aku ni.. Kenapa korang gelarkan seseorang blogger tu otai..?? Bagi aku, otai ni yg suka cari gaduh, hati kering dan langsung x pedulik pasal orang lain je. Tu bg aku la...

Sori la, aku hanyalah blogger baru yg sedang belajar ber-blogging. Selama baru 2 bulan berblogging ni, mcm2 dah yg aku nampak.. *statement tipu* Ada yg suka tolong org lain, ada yg suka jatuhkan org lain, dan ada gak yg tolong utk jatuhkan org lain.. Apa benda ni..?? Mcm2 hal la.. ptuihh... Xpayah la tolong kalo korang ada niat lain. Kita berblogging ni kena buat betul2. Jgn igt setiap yg kita taipkan ni xde yg percaya. Salah info yg kita bg, berdosa kita...


Kalo terlalu baik nanti takut org ckp kita suka mengampu..?? Pedulik kan apa yg org ckp. Satu je yg aku nak bgtau, betulkan niat kita dlm melakukan apa saja, termasuklah ber-blogging. Kalo betul niat kita, betul cara kita, insyaallah kita x payah susah2 cari viewers, readers dan followers. Diorang sume tu akan datang cari kita. Semuanya terletak atas kita sendiri utk mencorakkan diri kita. "Lihat cermin, nilailah diri..." Adios...!!!




16 comments:

kunci locker said...

hehehe...tak perlu jd otai..hehehe :) ppe pn..thnk sbb mengingatkn...hehehe...

[k]o{q}i[n] said...

sama2.. masing2 ada pendapat yg berbeza...

kotak bulat said...

otai tu org yg byk pengalaman.. tu dri pndgan kb la..

nana said...

sya otai kmpung pisang je....otai nanes bla kne buli hahahaha

[k]o{q}i[n] said...

@kotak bulat: byk pengalaman, kne la bg tunjuk ajar kpd yg xde pengalaman.

[k]o{q}i[n] said...

@nana: nanes..?? omaigadd.. huhuhu

Encik JI said...

otai ni org lma dlm berblog la. nme pn otai. hehe

Ajeyy Rawk said...

salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

Heziqa Yoo said...

otai pun manusia..takde bendanya yang kena bangga bila jadi otai..

p/s:lama tak komen blog kau..ngee

Eazy Izzuddin said...

oh sokong2...
perlu ikhlas dalam berblogging..
:)

Hans said...

entah
dunia blog nih macam2 ragam
sama je dasyatnya macam dunia luar cuma beza nya dunia blog nih lebih bahaya dari segi emosi
aku rasa jer la
hahaha

senyumSOYA said...

jom jadi otai dalam beribadah nak? ^^"

salam lebaran..maaf zahir & batin..^^"

nas said...

selamat hari raye bro
err.. cmne buat word untuk header? pastu step buat ape?
hehehe
xperlu la jadi otai.. bese2 jep :P

[k]o{q}i[n] said...

@Encik JI: owh...

@Ajeyy Rawk: tq sbb sudi dtg...

[k]o{q}i[n] said...

@Heziqa Yoo: ko bru tau kan blog ni wujud

@Hans: Betul la tu ape yg ko rse...

[k]o{q}i[n] said...

@senyumSOYA: erkk...

@nas: design mcm biasa je la kt words... mcm wat assignment...