Tuesday, July 26, 2011

Best ke Kalo Pakai Hosting..??

Hai sume...sori sebab dh kurang update entri. Harap ni x membuatkan korang sume terasa hati ngan aku. Ada sedikit masalah yang aku hadapi skang ni. Tambahan lagi aku dh lme x online FB untuk mempromosikan entri2 baru aku. Xpela, sape2 yang sudi baca entri aku, bacalah...


Ok, kalo korang baca tajuk aku, mcm aku nk tukar hosting je kan.. Huhuhu... Ntah la, aku pun x tau samada aku nk tukar ke x. Actually, skang ni aku asyik diprovoke oleh dia dan dia ni untuk sama2 tukar kepada hosting memandangkan kedua-duanya dah pun selesai menukar akaun blog mereka kepada dot com. Untunglah....


Apa yang aku tau, mereka yang menggunakan hosting boleh menaikkan trafik dengan lebih mudah + main SEO berbanding mereka yg belum menggunakan hosting. Betul ke..?? Tapi memang aku x nafikan benda ni, sebab aku dah tgk sendiri trafik membe aku yang mencanak-canak naik lepas dia pakai hosting. Aku pasti, ramai antara korang yang guna hosting. Tapi kan, kalo aku menggunakan hosting untuk blog ni, aku dah rasa yang blog aku ni kurang privacy skit. Sebabnye..?? Yela, kalo dh pakai hosting, rugi la kalo x promote blog. Tambahan lagi bila dah main SEO, kompem la kalo search kat Google akan senang cari.


Means that, ianya dah lari dari tujuan aku membuat blog ni. Blog ni hanya kepada sesiapa yang nak jenguk dan baca entri2 aku. Sebab skang ni pun kalo korang search kat Google rasanya susah gak nak cari. So, kalo dh pakai hosting + main SEO = senang cari kat Google, ianya akan dibaca oleh ramai orang yang mungkin dari luar negara. Adehh...segan la aku, sebab penulisan aku ni teruk lagi la aku rasa. So, pe pendapat korang pasal benda ni, patut ke aku mengikut jejak langkah membe2 aku yg asyik duk provoke aku tukar hosting atau x...?? Adios...!!!


p/s: tapi kalo ada yang nak sponsor pun ok gak...huhuhu

**********

jom ramai tolong like gambar aku. just klik ke kt link bawah ni..
https://www.facebook.com/photo​.php?fbid=239989886030747&set=​a.239024446127291.75996.148617​211834682&type=1


7 comments:

jaya jr said...

malas nk berurusan lagi bab2 ni..pakai yg free je dulu.haha

the garang said...

banyak caranya. kalau tak suka main seo takyah la buat seo. dia ada macam seo pack tu. bleh je. lagipun wordpress dah naik rangkin no1 skang. bertukarlah

FAUZI NOR said...

tukar jangan tak tukar..

Faizal Fredley said...

terpulang lah..tp kalau nak main seo baik tukar jer..tp kalau ko nak wak blog peribadi bail x payah beli hosting..tukar kpd domain sudah cukup...

Mr Lonely said...

walking here with a smile.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

[k]o{q}i[n] said...

@jaya jr: tu la pasal

@TG: huhuhu...no komen

@FN: adeh...ade gak lagi yg provoke

@FF: domain je eik..?? hurmm...

@ML: tq for coming....huhuhu

Afsar said...

teringin gak..tapi takperla...belum mampu lagi..tunggu blog taraf2 FB, baru aku jual macam mark zuckerberg..wakakakaka~