Monday, March 21, 2011

rumah idaman

Kali ni aku nk share skit pasal rumah idaman. Yela, umur makin meningkat saban tahun, kene la cari rumah. Nak wat aset... Kang dh kawin xkan nk duduk umh mak bapak kot.. Huhu...x privacy la.. Tapi kan, dengan gaji aku skang ni umah mcm mne yang aku leh beli... Skang ni sumenye harga naik.. Kerajaan ni kadang2 aku x setuju gak ngan tindakan yang diorang amik. Everything nak naikkan harga, tapi gji x naik2. Mane la x ramai rakyatnye tergolong dlm golongan miskin.


bestnye kalo dpt umh mcm ni kan

Lagi2 yang duk area KL.. Dah la duk kt kota metropolis, sumenye high standard, tapi gaji bwh 1k.. mcm mne citer tu..?? Bayar itu ini, habis dh gji. Nak mkn pe je..?? Bujang pun lum tentu cukup ngan gji byk tu, inikan pulak yang ade tanggungan. Kadang2, laki bini kerja pun, x cukup lagi pendapatan untuk cover perbelanjaan untuk sebulan tu. Hmm...ntah la.. Xtau nak ckp..

mcm mne nak duduk umh mcm ni eik..??

Skang ni, aku bukannya nak mempertikaikan ape yang kerajaan wat. Cuma aku nak diorang ni pikir ngan lebih detail lagi dan amik kira dari sume aspek. Kadang2 bnda tu kita anggap remeh, tapi leh membebankan certain people. Bukan sume yang duk KL ni kaya2.. Bayar rumah, kete, cukai, bil2, brg dpur, isi rumah dan mcm2 lagi..

ade x yang nak umh mcm ni..??
sila angkat tangan..huhu

Aku mmg teringin sgt nak beli rumah ni, memandang umur yang dikira masih muda ni (muda ke). Time muda ni la aku nak kumpul harta sendiri. Nak beli rumah, kete dan lain2.. Xkan nak tunggu dh kawin bru nak kumpul kot. Payah la kalo mcm tu.. Bila nak habis bayarnye..?? Huhu.. Sbb, kalo nak bayar cash, memang xberapa nak mampu la..Huhu.. Korang lak mcm mane..?? K la, tu je nak share. Nak meluahkan perasaan keciwa dlm diri ini... Adios..!!


3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

aku nak beli rumah teres 2 tingkat yg selesa dan diberi sentuhan Eric Leong... hehehehehehe (verangan)

[k]o{q}i[n] said...

eric leong ke eric ling..?? ahakzz..

iyan said...

mau ikutan aku ta nyari uang mudah tanpa harus krja dapat uang melimpah tunai lagi kagak nahan lah mau ikutan ........!!! Eit jangan lupa ..... nama lengkap ama e mail kamu dan pastikan anda ikut ajang bisnis online ini dijamin untung ....